Vijesti

ODGOVORNO PLANIRANJE OBITELJI

U sklopu Tropletovih dana kulture HKZ TROPLET, zajedno uz župa sv. Tome apostola, i ove godine organizira besplatnu jednodnevnu edukaciju: Odgovorno roditeljstvo i prirodno planiranje obitelji.

Opširnije …

STUDIJSKI DAN „POTRAGA ZA KORJENIMA“ 2018.

Na lokaciji Crkvine, na prostoru Cima, prigradskog naselja Mostara, tijekom 1966. godine arheološkim istraživanjem otkriveno je naselje iz starog vijeka, u kojem je u kasnoj antici sagrađena bazilika. Istraživanja su vodili Petar Leko i Tomo Anđelić iz Muzeja Hercegovine. Iskapanjima su nađeni ostatci starokršćanske bazilike.

Opširnije …

PREDAVANJE ZA MLADE I STUDENTE

Župa sv. Tome apostola u Mostaru i HKZ TROPLET ovu su akademsku i pastoralnu godinu 2018/2019., na blagdan Kraljice Krunice (7. 10. 2018.), proglasili Godinom mladih i studenata. Uz redovitu krunicu i misu za studente koje se održavaju već šest godina U CRKVI SV. Tome apostola, u ovoj će Godini mladih organizirati i mjesečna predavanja za studente. Cjelogodišnja predavanja održavaju se pod okvirnom temom „Raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi“ (2 Tim 1,6).    

Opširnije …

+ don Damjan Raguž

Nakon prometne nezgode na cesti između Biskupskog ordinarijata i katedrale u Mostaru, u večernjim satima 9. listopada, noćas, 15 minuta nakon ponoći, u mostarskoj bolnici preminuo je naš svećenik don Damjan Raguž. Ispraćaj dragog nam Pokojnika bit će sutra, 12. listopada u 11.30 sati iz gradske mrtvačnice Bijeli Brijegu Mostaru.

Opširnije …

Jelin grob

Na Krivodolu više generacija prenosi usmenu predaju o Jeli i njezinu mučeništvu, a grob se časti kao „Jelin grob“. Jelu su u vremenima turske i osmanske vladavine Turci u prolazu preko Krivodola zatekli kod ovaca u ogradi „Gabruša“. Htjeli su je silovati. Ona im se oduprijela. Turci su je ubili, a ovce joj pokrali.

Opširnije …

MOLITVENI POHOD NA KRALJEVSKI GRAD BOBOVAC

Sedamnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Četrnaesto Hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga održava se u subotu, 20. listopada 2018. na ostatcima drevnoga grada Bobovca pored crkve sv. Mihovila arkanđela nedaleko od Kraljeve Sutjeske. U okviru

Opširnije …

MISA ZA LOGORAŠE

19. listopada u 18:00 sati u Župi Presvetog Trojstva Blagaj/Buna slavit će se sveta misa zahvalnica povodom 25. godina od  izlaska logoraša iz logora Sportska Musala Konjic.

Opširnije …

TROPLETOVI DANI KULTURE 2018-MOLITVENI POHOD NA KRALJEVSKI GRAD BOBOVAC

Sedamnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i Četrnaesto Hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga bit će održan u subotu, 20. listopada 2018. na ostacima drevnog grada Bobovca pored crkve sv. Mihovila arkanđela nedaleko od Kraljeve Sutjeske. Kao i svake godine i ove godine, u sklopu Tropletovih dana kulture 2016, Tropletovi izvidnici sudjelovati će u Molitvenom

Opširnije …

Predstavljanje knjige

Predstavljanje knjige Mile Bogovića SRPSKO PRAVOSLAVLJE I SVETOSAVLJE U HRVATSKOJ u prošlosti i sadašnjosti. Mostar, Hrvatski dom Hercgeg Stjepan Kosača, petak 17. kolovoza 2018. godine. Radujemo se Vašem dolasku.

Opširnije …

POZIVNICA

Prigodom europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora u BiH Vas poziva na obilježavanje europskog dana sjećanja i komemoraciju za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata. 

Opširnije …