Župni oglasi 1. i 2. nedjelja Došašća

Danas, s prvom nedjeljom Došašća, 29. 11. 2020. počinje nova Liturgijska ili Crkvena godina. U liturgiji imamo čitanja od godine “B”. Svaki radni dan u Došašću slavit ćemo svete Mise zornice u 6:00 sati. Na misi će biti kratka homilija, a milostinja ide za izgradnju naše župne crkve. Pozivamo vjernike da svoja adventska odricanja daruju za izgradnju naše crkve. Nastojat ćemo i pjevanjem ukrasiti naše Zornice. Napominjemo da ćemo morati poštovati epidemiološke mjere od strane nadležnih institucija.

Opširnije …

Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 22. 11. 2020. je svetkovina Krista Kralja i to je zadnja nedjelja u ovoj Liturgijskoj godini. U subotu prije ove svetkovine počastit ćemo svu djecu koja, sudjeluju u Živim krugovima naše župe. Nutelijada je predviđena u 10:00. To će biti simbolična zahvala našoj djeci koja aktivno sudjeluju u duhovnoj izgradnji naše župe i tako svojim radom izgrađuju kraljevstvo Krista kralja, Kraljevstvo istine i života, svetosti i milosti, pravde, ljubavi i mira. Tim se imenima i zovu naši Živi krugovi u župi.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

U prizemlju sadašnjeg objekta crkve izgrađujemo prostorije koje su potrebne za pastoralno-duhovno djelovanje naše župne zajednice. Što se tiče izgradnje crkve, tromjesečni problem oko nivelacije profila na metalnim gredama kupole je konačno završeno te su sada u tijeku završni radovi na pripremi kupole za postavljenje stakla. U tijeku je izrada nekoliko kupolskih vitraja kod poduzeća Bokart u Zagrebu. Preporučujemo se u molitve i darove svih naših župljana.

 

Opširnije …

Župni oglasi 29. i 30. nedjelja kroz godinu

Svoga nebeskoga zaštitnika, sv. Luku evanđelista, župljani župe Ilići proslavit će svečanom svetom Misom u nedjelju, u 18:00 u crkvi Dobroga Pastira u Cimu. Župnik don Ivan poziva na svečanost. Crkveni brak žele sklopiti: - Mateo Bošnjak, sin Zorana i Jele r. Filipović iz naše župe i Ivana Knezović, kći Stanka i Luce r. Jurić iz župe sv. Marka u Cimu. Vjenčanje je predviđeno u crkvi Dobroga Pastira, u Cimu. - Davor Konjevod, sin Ozrenka i Ružice r. Filipović iz župe sv. Mateja apostola i evanđelista i Julka Golemac, kći  †Marinka i Ivanke r. Šarić iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u našoj župnoj crkvi, 13. 11. 2020.

Opširnije …

Župni oglasi 27. i 28. nedjelja kroz godinu

- U subotu, 3. 10. 2020. krštena je Gabriela Jakovljević, kći Danijela i Karoline r. Cvitković. Rodila se u Münchenu, 28. 3. 2020. i prvo je dijete u obitelji. Kuma joj je Marija Burić, a krstitelj don Vladimir Smoljo, župni vikar u župi sv. Petra u Splitu. - U subotu, 3. 10. 2020. kršten je Petar Mihael Marić, sin Eugena i Barbare r. Pinjuh. Rodio se u Mostaru, 26. 7. 2020. i prvo je dijete u obitelji. Kum mu je Renato Ivanković, a krstitelj don Vladimir Smoljo, svećenik Splitske nadbiskupije. Čestitamo roditeljima, njihovim obiteljima i kumovima.

Opširnije …

Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U subotu, 19. 9. 2020. kršten je Luka Vrljić, sin Tonia i Ružice r. Marijanović. Rodio se 6. 8. 2020. i četvrto je dijete u obitelji.  Kum mu je Josip Ivanković, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U utorak, 8. 9. 2020. preminula je Slavka Stojkić r. Talić (udova †Miljenka). Rodila se na Gorancima, 25. 1. 1940. Pokopana je na groblju u Gorancima, 9. 9. 2020. - U utorak, 15. 9. 2020. preminuo je Slavko Komadina. Rodio se u Cimu, 19. 8. 1944. Pokopan je na groblju Smrčenjaci, 17. 9. 2020. Sprovodne obrede i Misu zadušnicu predvodio je don Krešo Puljić, župnik. Još se uvijek nalazimo u fazi geodetskog premjeravanja kupole oko kojeg se spore dva poduzeća, jedni koji su gradili kupolske tregere i oni drugi koji će postavljati aluminijsku i staklenu konstrukciju na tim tregerima.

Opširnije …

Župni oglasi 23. i 24. nedjelja kroz godinu

Crkveni čin primopredaje biskupske službe planiran je za blagdan Uzvišenja Svetoga Križa i svetkovinu obljetnice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve i obljetnicu biskupova ređenja, 14. rujna ove godine, za vrijeme sv. Mise u 11.00 sati. Na uočnicu, 13. rujna, predviđena je svečana akademija u velikoj dvorani novoizgrađena Biskupijskoga kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Pođite i propovijedajte (19.00). Crkveni brak žele sklopiti Ivan Kvesić, sin Mladena i Marije r. Brečić iz Širokog Brijega i Monika Knezović, kći Predraga i Mirjane r. Međugorac iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, 3. 10. 2020.

Opširnije …

Župni oglasi 21. i 22. nedjelja kroz godinu

U tijeku su precizna mjerenja metalne konstrukcije kupole radi postavljanja stakala i zavarivanje pet prstenova koji ujedinjuju 24 čelična luka koji čine kupolu. Traži se rješenje vitraja na dijelu kupole. U nedjelju, 16. 8. 2020. kršten je Lovro Kvesić, sin Davora i Ivane r. Musa. Rodio se u Mostaru, 29. 6. 2020. i drugo je dijete u obitelji. Kum mu je Tomislav Rozić, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. U nedjelju, 16. 8. 2020. preminula je Delfa Peko r. Rozić, supruga †Luke. Rodila se u Blatnici, 23. 5. 1933. Pokopana je u Ljutom Docu, na groblju Jedinice, 17. 8. 2020. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Opširnije …

Župni oglasi 19. i 20. nedjelja kroz godinu

Crkvene brakove žele sklopiti: - Ivan Galić, sin Marinka i Mire r. Brekalo, iz naše župe i Danijela Zovko, kći Željka i Radice r. Krešić, iz župe sv. Marka evanđelista - Cim. Vjenčanje je predviđeno u crkvi Dobroga Pastira, 16. 8. 2020. - Marko Bogdan, sin Tihomira i Marine r. Stojkić, iz naše župe i Marijana Mišković, kći Stipe i Ljepe r. Mičeta. Vjenčanje je predviđeno u župi Svih svetih u Livnu, 24. 8. 2020. - Matej Ćorić, sin Drage i Olgice r. Rozić, iz župe sv. Petra i Pavla i Marija Knezović, kći Drage i Radmile r. Sopta, iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Petra i Pavla, 30. 8. 2020.

Opširnije …

Župni oglasi 17. i 18. nedjelja kroz godinu

Naši redoviti misari mogli su primijetiti da se na svakoj Misi molimo za naše dobročinitelje. Nisu to samo neki daleki dobročinitelji, nego i oni naši župljani koji se redovito mole i novčano podupiru izgradnju crkve. Tu prije svih spadaju naša djeca koja na nedjeljnim Misama daju svoj “dar na oltar”. Istina je da imamo financijskih poteškoća oko izgradnji crkve. Tu poteškoću najprije su povećali migranti koji dolaze iz islamskih zemalja a koji su dobrano “oglođali” talijanske biskupije.

Opširnije …