Vijesti

Mladi o sakramentu ispovijedi (pomirenja)

Obrađujući kateheze priprave za hodočašće mladih u Dubrovnik, mladima smo za grupni rad u pet grupa, dali sljedeća pitanja. Evo njihovih odgovora.
1.         Koliko vam je sakrament ispovijedi važan?
Sakrament ispovijedi nam je jako važan zato što se mirimo s Bogom. Jedino nakon ispovijedi osjećamo se radosno kao djeca Božja.

Opširnije …

Blagovijest

Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo jest događaj Isusova začeća po Duhu Svetom, koje je naviješteno po anđelu Gabrijelu.
Blagovijest slavimo 25. ožujka, 9 mjeseci prije Isusova rođenja, Božića. Arkanđeo Gabrijel navijestio je Blaženoj Djevici Mariji da će začeti Sina Božjega po Duhu Svetome. Ovaj događaj našega spasenja zbio se u Nazaretu,

Opširnije …

Sv. Josip u srcu hrvatskog naroda

Papa Pio IX., blaženi, 1870. godine  proglasio sv. Josipa zaštitnikom Crkve. Odlukom Hrvatski sabor je 10. lipnja 1687. godine izabrao svetog Josipa za zaštitnika hrvatskog naroda i naše Domovine. A prigodom obilježavanja 300. obljetnice te saborske odluke, biskupi hrvatskog jezičnog područja na svome susretu, od 30. travnja 1987. godine,

Opširnije …

Planinarski Križni Put Mladih 2014.

KRIŽNI PUT U DESET TOČAKA

1. Križni put? Potrebno je znati da poći na Križni put znači: moliti, slušati i razmišljati o Riječi Božjoj; slaviti Isusa i svjedočiti ga putem kojim idemo; pjevati, upoznati ljepotu Hercegovine, njezine crkve i kapelice, raspela i kipove naših župa; upoznati mlade katolike iz drugih krajeva i župa Hercegovine.

Opširnije …

Papa će posjetiti Južnu Koreju

Papa će Franjo od 14. do 18. kolovoza ove godine boraviti u Južnoj Koreji; bit će to njegovo treće apostolsko putovanje. Objavio je to danas (10. ožujka) Tiskovni ured Svete Stolice. Papa će poći na to putovanje – kako stoji u priopćenju – u prigodi šestoga Azijskog dana mladeži, koji će se održati u biskupiji Daejeon. Ali, kako je za medije pojasnio vatikanski glasnogovornik

Opširnije …

Poruka pape Franje za korizmu 2014.

Draga braćo i sestre, želim vam povodom korizme ponuditi neka korisna razmišljanja za naš osobni i zajednički put obraćenja. Ona se nadahnjuju na riječima svetog Pavla: "Ta poznate darežljivost Gospodina našega Isusa Krista! Premda bogat, radi vas posta siromašan, da se vi njegovim siromaštvom obogatite" (2 Kor 8, 9). Apostol se obraća kršćanima u Korintu da ih potakne da budu velikodušni u pomaganju vjernicima u Jeruzalemu koji su bili u potrebi.

Opširnije …

Poziv biskupa BK BIH na molitvu za pravedni mir u Ukrajini i Siriji

Svima nam je dobro poznato da se proteklih tjedana u Ukrajini događaju društveni neredi koji vrlo ozbiljno prijete miru u tom dijelu svijeta. Posljednjih dana situacija je postala još dramatičnija i prijeti da prijeđe granice te zemlje.

U povodu tih veoma zabrinjavajućih događanja, poglavar Grkokatoličke Crkve u Ukrajini,

Opširnije …