Župni oglasi Cvjetnica

RASPORED SVETIH MISA

Nedjelja, 13.  4.  2014.  CVJETNICA

             Mise su u: 8 h, 10 h i 18 h

Ponedjeljak, 14.  4.
18 h - Luca Rajić za ††muža JURU i roditelje LJUBICU i BARTOLA

Utorak,  15. 4.
18 h - Supruga Ljubica Jurković i djeca za †MILU i njegove roditelje

Srijeda, 16. 4.
18 h - Supruga Kata Arapović i djeca za †FRANJU

Četvrtak, 17. 4., VELIKI ČETVRTAK
11 h - Misa posvete ulja u Katedrali
18 h - Misa Večere Gospodnje u našojžupnoj crkvi

Petak, 18. 4., VELIKI PETAK
15 h Pobožnost križnoga puta na Humu
19 h - Služba Muke Gospodnje u našoj župi

Subota,  19. 4., VELIKA SUBOTA
20 h - Počinje Služba vazmenog bdijenja, a potom svečano euharistijsko uskrsno slavlje. U Misi bdijenja čitaju se najmanje  tri čitanja iz SZ, te jedno čitanje iz NZ, a potom Evanđelje.

SRETAN USKRS

 Svim župljanima, napose onima koji su spriječeni bolešću i razložnom odsutnošću pa ne će moći sudjelovati u našim Vazmenim slavljima, želimo sretan Uskrs. Mi vas sve uključujemo uprisutnjujemo našim euharistijskim slavljima.
don Krešo, župnik

RASPORED SVETIH MISA

Nedjelja, 20. 4.  2014., USKRS-VAZAM

             Mise su u: 8 h, 10 h i 18 h.

Ponedjeljak,  21. 4., VAzmeni ponedjeljak
18 h - Janja Mandić i obitelj za ††FRANJU Mandića

Utorak, 22. 4., Vazmeni utorak
18 h -  Djeca za ††roditelje JANJU i KREŠIMIRA Žilić

Srijeda, 23. 4., Vazmena srijeda
18 h - Veronika Sabljo za †sestru MILICU (obljetnica)

Četvrtak, 24. 4., Vazmeni četvrtak
18 h - Marijana Čuljak i obitelj za †oca MLADENA Sušca

Petak, 25. 4., Vazemeni petak
18 h  - Katarina Jurić za svoje pokojne

Subota,  26. 4.
18 h - Branko Mustapić za ††roditelje MARU i STOJANA

13 UTORAKA SV. ANTI

U utorak, 15. 4. je peti po redu utorak koji liturgijski obilježavamo u čast sv. Ante.  Prije Mise moli se krunica sv. Anti, potom Misa s homilijom. Poslije Mise štovatelji sv. Ante mogu obaviti svoje zavjete pred našim kipom.

KLANJANJE PRED PRESVETIM

U Velikom tjednu i tjednu poslije Uskrsa nemamo euharistijsko klanjanje. Umjesto klanjanja moli se krunica.

VELIKI TJEDAN

Veliki četvrtak, 17. 4. 2014. u 11 h biskup slavi Misu sa svojim svećenicima u katedrali i posvećuje ulja prema propisanim obredima. Svi svećenici u biskupijama, ako je moguće, slave Misu sa svojim biskupima i obnavljaju svoja svećenička obećanja.

Misu Večere Gospodnje u našoj župi slavimo u 18 h. Na tu Misu pozivamo sve župljane, a posebno prvopričesnike i krizmanike, a također i ostale naše vjeroučenike, te im napominjemo da na tu Misu Večere Gospodnje donesu karitasove kasice za naše siromahe, u koje su oni stavljali plodove svoga korizmenog odricanja.

Poslije Mise oltar se ogoljuje i ostaje se u kratkom klanjanju. Sljedeća Misa slavi se na uskrsnoj večernjoj Misi, u subotu u 20 h.     

Veliki petak, 18. 4. 2014.  u 15 h počinje tradicionalni križni put na Humu, ponad Mostara. Pozivamo naše vjernike da budu dionici ove tradicionalne pobožnosti koju prakticira mnoštvo vjernika mostarskih župa svih uzrasta. Ove godine organizaciju humskoga križnoga puta preuzela je župa Rudnik.

Pobožnosti Velikog petka u našoj župi počinju u 19 h. Po drevnoj tradiciji Crkve taj dan se ne slavi sv. Misa.

Velika subota, 19. 4, 2014. Crkva ostaje uz Kristov grob razmatrajući njegovu muku i uzdržava se od euharistijskog slavlja. U našoj župi vazmeno slavlje započinje obredom svjetla i hvalospjevom uskrsnoj svijeći te potom svečanom Misom vazmenoga bdijenja.

USKRS-VAZAM

Na Uskrs, 20. 4. 2014. svete su Mise kao i svake nedjelje: u 8, 10 i 18 h. Uskrs je centralni događaj naše vjere.

NAŠI KRŠTENICI

U nedjelju, 6. 4. 2014. sakrament krštenja primio je Gabriel Bošnjak.  Rodio se u Mostaru kao drugo dijete u obitelji, 2. 1. 2014. od roditelja Marina i Stjepane r. Vidak. Krsni kum mu je Danijel Vukoja, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ ZA USKRS

Crkveni brak žele sklopiti Davor Rašić sin Milenka i Marice r. Čule iz župe sv. Petra i Pavla i Ines Galić kći Dragana i Ivanke r. Pandža iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Mateja, 3. 5. 2014.

USKRSNE ISPOVIJEDI 2014.

Kompletan raspored uskrsnog ispovijedanja objavili smo u posljednjem broju Glasnika. U Velikom tjednu organizirana ispovijed bit će još u sljedećim župama grada Mostara:

PONEDJELJAK, 14. travnja:
900 - Sv. Matej Ap. i Ev. – Rudnik
1600 - Sv. Matej Ap. i Ev. – Rudnik
1900 - Sv. Matej Ap. i Ev. - Rudnik

UTORAK, 15. travnja:
900 - Sv. Ivan Ap. i Ev.
1600 - Sv. Ivan Ap. i Ev.
1900 - Sv. Ivan Ap. i Ev.

SRIJEDA, 16. travnja:
900 – Katedrala
1500 – Katedrala
1900 - Katedrala

HODOČAŠĆE MLADIH U DUBROVNIK

Pedesetak mladih i studenata iz naše župe ide zajedno na dvodnevni Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovnik, od 26. do 27. 4. 2014.  Obavili smo sve pripremne kateheze za taj velebni susret, te se nadamo da će se naši mladi duhovno obogatiti ovim velebnim susretom.

NAJAVA PRVE PRIČESTI

Prva Pričest u našoj župi bit će na treću  vazmenu nedjelju, 4. 5. 2014. na Misi u 10 h. Za taj veliki događaj pripremit ćemo se trodnevnicom, na koju, kako se i očekuje, prvenstveno trebaju dođi prvopričesnici i njihovi roditelji. Bilo bi vrlo lijepo da ne ovu trodnevnicu dolaze i krsni kumovi od naših prvopričesnika. Evo rasporeda:

Četvrtak, 1. 5. 2014., krunica u 17,30 koju predmole prvopričesnici, a potom Misa u 18 h s homilijom na temu o sakramentu svetoga krštenja. Poslije Mise roditeljima ćemo  podijeliti prvopričesnička odijela za njihovu djecu.

Poslije Mise bit će proba za prvopričesnike.

Petak, 2. 5. 2014. ispovijed za roditelje u 17, 30 h te potom Misa u 18 h s homilijo o sakramentu pomirenja (ispovijedi).Poslije Mise bit će proba za prvopričesnike.

Subota, 3. 4. 2014., u 17 h bit će ispovijed za prvopričesnike, a na Misi u 18 h bit će homilija o sakramentu presvete Euharistije. Poslije Mise bit će proba za prvopričesnike.

Molimo sve roditelje da posebnu pozornost posvete duhovnoj pripravi svoga djeteta na ovaj velebni događaj njihova života.

Napominjemo da ćemo tjedan dana prije slavlja prve Pričesti djeci podijeliti posebno otiskani program za trodnevnicu sa sadržajem liturgijske proslave prve Pričesti. U tom programu bit će napisane i sve ostale potrebne informacije.

ODRŽAN SUSRET ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

U srijedu, 2. 4. 2014. slavili smo Misu s našim kandidatima za prvu Pričest i njihovim roditeljima te poslije Mise imali polusatni susret s roditeljima na kojemu  im je don Krešo roditeljima govorio o važnosti i povezanosti župne i kućne kateheze te obiteljske molitve. Tom prigodom don Krešo im je podijelio preklopnu sličicu s molitvama koje bi trebalo moliti svaki dan sa djecom u obitelji.

U četvrtak, 3. 4. 2014. u 18 h slavili smo Misu s roditeljima naših krizmanika.  Poslije Mise don Krešo je imao susret s roditeljima na kojemu im je govorio o važnosti trajnog vjerskog odgoja djece.

Natrag