Planinarski Križni Put Mladih 2014.

Planinarski Križni Put Mladih Mostar-Planinica-Goranci subota 29.3.2014

KRIŽNI PUT U DESET TOČAKA

Polazak
Subota 29.3.2014
09:00 kod Antonio Commerce-Vihovići

Misno slavlje
17:00 Župna crkva Goranci

Povratak autobusom
18:00 Župna crkva Goranci

1. Križni put? Potrebno je znati da poći na Križni put znači: moliti, slušati i razmišljati o Riječi Božjoj; slaviti Isusa i svjedočiti ga putem kojim idemo; pjevati, upoznati ljepotu Hercegovine, njezine crkve i kapelice, raspela i kipove naših župa; upoznati mlade katolike iz drugih krajeva i župa Hercegovine.

2. Prijave? Sve potrebne informacije zatraži kod animatora zaduženom za tvoju župu. Ako u tvojoj župi nema animatora, slobodno se obrati animatoru iz druge župe.

3. Dob? Svi srednjoškolci, studenti, mladi i svi oni koji se tako osjećaju, i ako su voljni pridržavati se reda i programa Križnog puta, pozvani su! Molimo animatore da ni u kom slučaju ne dovode osnovnoškolce.

4. Oprema? Svaki sudionik treba obvezno ponijeti piće i sendvič. Stvari obvezno nositi u ruksaku. Izbjegavaj nošenje prtljage u rukama (vreće, torbe, i nikako u vrećici od najlona), jer će ti to stvarati velike probleme po planinskim stazama.

5. Obuća i odjeća? Potrebno je svakako uzeti kišnu kabanicu (ne kišobran), rezervnu odjeću (barem čarape i majicu…). Uzmi dobre (ako imaš planinarske) cipele.

6. Nosi samo potrebno? Ne zaboravite: iako se može činiti vrlo potrebna ili zanimljiva, nepotrebna prtljaga uvelike otežava hodočašće koje je već samo po sebi žrtva hodanjem!

7. Uvjeti? Pripremi se na iscrpljenost i umor, kojih će zasigurno biti u izobilju. Podrazumijeva se da moraš biti spreman prihvatiti sve ono što svaki Križni put nosi sa sobom: žrtvu, žuljeve, bol nogu, tjelesnu iscrpljenost, blatnjave cipele, uspinjanja… Zato se trebaš vrlo dobro unaprijed naoružati strpljivošću, poniznošću, tolerancijom, ljubavlju i naravno kondicijom.

8. Hrana i piće? Preporučamo da dobro doručkuješ kod kude. Savjetujemo da sa sobom uzmeš jednostavnu hranu i piće (vodu, konzerve, sendviče, vode i slično …).

9. Nepotrebno? Molimo te da ne nosiš sa sobom nikakve mp3, mp4, mp5, mp6 … i ostale slične uređaje. Ukoliko ipak odlučiš ponijeti nešto od navedenog, pripremi se na mogućnost da ti "remetitelji" mira, tišine, druženja i razgovora budu oduzeti do kraja Križnog puta.

10. Križni put? I ne zaboravi još jednom: Križni put nije neka vrsta zabave, izleta ili "tuluma", već je to duhovna priprema mladoga čovjeka za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Taj put želimo proći u ozračju molitve, slušanja Božje Riječi, slavljenja Gospodina, pjesmi, druženju, razgovoru…

Sve detaljne informacije možete naći na plakatima, letcima, kod župnog animatora ili kod tvojeg župnika, na facebook_stranici: https://www.facebook.com/planinarskikrizniput.mladih, te na www.svivan.ba!

PRIJAVE:

Svaki zainteresirani sudionik PKPM-a prijavljuje se svome župnom animatoru koji cijelu skupinu prijavljuje uredu za pastoral mladih. Ako u župi nema određenog animatora, moguće je prijaviti se kod animatora iz druge župe. Prijave su potrebne radi same organizacije PKPM. Prijave traju do srijede, 26.3.2014.

PRIJEVOZ: Dolazak do mjesta polaska pješke. Križni put – naravno pješke. Povratak sa Goranaca autobusima javnog prijevoza MO-BUS do autobusnog kolodvora.

KRIŽNI PUT SE NE ODGAĐA ZBOG LOŠEG VREMENA!

Animatori za PKPM po župama Mostarskog dekanata:

Sveti Ivan: Filip Kožul 063 078 261

Sveti Matej: Mario Nikolić 063 345 156

Sveti Luka: Anel Lončar 063 133 048

Sveti Marko: Anel Lončar 063 133 048

Sveti Toma: Ivan Šilić 063 455 786

Sv.Petar i Pav. Damir Musa 063 363 525

Katedrala: Daria Bagarić 063 928 460

Goranci: Darko Glibić 063 627 715

Buna/Blagaj: Marijana Perutina 063 405 904

ORGANIZATOR:
Ured za pastoral mladih Mostarsko-Duvanjske biskupije

Uz pomoć:
Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja Mostar.
Molitvena zajednica Totus Tuus

Natrag