Mladi, vjera i poziv

Na studentski utorak, 20. 11. 2018. održano je drugo predavanje za studente u Godini mladih u našoj župi. Predavanje, u obliku osobnog svjedočanstva, imali su dvojica  đakona: don Petar Filipović i don Domagoj Markić. U ovoj Godini mladih vođeni smo idejama i poticajima Biskupske sinode o mladima koja se ove godine održala u Rimu, pod naslovom „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“. Time inspiriran naslov predavanja dvojice đakona bio je Mladi, vjera i poziv. Čuti iz prve ruke što se to dogodilo u njihovim životima da se odluče na svećeništvo može biti od pomoći i svakomu od nas u izboru našeg životnog zvanja.
U svome svjedočanstvu don Petar je opisao svoj put k svećeništvu i pritom stavio posebne naglaske na neke mitove i predrasude o svećeništvu, pokušavši dati normalnu sliku svećeničkog poziva. Svaki poziv je jedinstven i Bog svakoga zove na poseban način. Nisu sva zvanja plod spektakularnih obraćenja i promjena. Bog nam upućuje svoj poziv, a na nama je da odgovorimo u potpunoj slobodi.
Don Domagoj je u svome svjedočanstvu ostavio par poruka mladima za rast u vjeri i pozivu. Neke od poruka su bile sljedeće: Tražiti smisao u svome životu tražeći Gospodina i produbljujući svoj odnos s njime osobnom molitvom. Postati svjestan da sam od Boga stvoren, ljubljen i željen i da sam mnom ima svoj plan. Taj plan otkrivati i tako vršiti Božju volju. Isto tako, ne prepustiti se općem pesimizmu.
U mladima je nada – mladi mogu puno učiniti kroz vjeru i svoj poziv. 

Natrag