ODGOĐEN JE SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U ZAGREBU

Prema odluci HBK odgađa se 11. Susret hrvatske katoličke mladeži, koji se trebao održati 9. i 10. svibnja 2020., u Zagrebu. Više informacija možete pronaći na website: zagreb.shkm.hr - na kojoj službeno stoji i ovo:

Zagrebačka nadbiskupija, kao organizator jedanaestog Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM), ovime priopćuje odluku Hrvatske biskupske konferencije, da je SHKM koji je trebao biti održan 9. i 10. svibnja u Zagrebu za sada odgođen. Novi termin Susreta nije predviđen u 2020. godini.

Zagrebačka nadbiskupija zahvaljuje Središnjem odboru SHKM-a, Organizacijskom odboru SHKM-a, svećenicima, župnim zajednicama, obiteljima koje su velikodušno pokazali spremnost da otvore vrata svojih domova mladima, kao i volonterima, Gradu Zagrebu i svima drugima koji su dosad radili na organizaciji Susreta. Vjerujemo da učinjeno dobro neće biti izgubljeno, već sjeme posijano za budućnost.

Uvjereni smo da će ovo vrijeme kušnje koje kao narod zajedno sa cijelim svijetom živimo, a koje je dodatno otežano potresom koji je u nedjelju 22. ožujka pogodio Grad Zagreb i okolicu, ojačati snagu vjere u Božju prisutnost i svjedočanstvo djelatne kršćanske ljubavi i solidarnosti u našim župnim zajednicama, a naročito u životima naših mladih - stoji u priopćenju.

Vama drage kolege i suradnici župnika od srca zahvaljujem na suradnji. 

Ove godine se prijavilo 39 župa i 2278 mladih iz naših hercegovačkih biskupija. U Sustavu prijava, gdje sam unio naše mlade, samo je ZG nadbiskupija imala više prijavljenih (o. p. 4074 mladih).

Do sljedećeg javljanja od srca vas pozdravljam i još jedanput zahvaljujem

don Mladen Šutalo

Natrag