Župni oglasi 1. i 2. korizmena nedjelja

Misa za roditelje naših krizmanika bit će u četvrtak, 18. 2. 2016. , u 18 h. Poslije mise bit će drugi po redu susret s roditeljima. Barem bi po jedan roditelj od svakog krizmanika trebao doći. U subotu, 20. 2. 2016. u 12 h bit će korizmeni susret za naše izvidnike. U duhu korizme bit će i predavanje. Poslije susreta bit će Nutelijada. U subotu, 27. 2. 2016., Ured za pastoral mladih Mostarsko-duvanjske biskupije organizira četvrti po redu Planinski 

Opširnije …

Župni oglasi 4. nedjelja kroz godinu

U kolovozu prošle godine u našu župu posjetila je s. Ana Uložnik, misionarka na Haitiju, a koja pripada redu Služavki Malog Isusa. Mi smo joj tada obećali da ćemo u župi osnovati misijsku skupinu (krug) koja će se zvati “Tap-tap” kao i njihov autobus koji prevozi djecu. Misijski živi krug osnovali smo u subotu, 16. 1. 2016. Ova će se skupina brinuti o misijskoj animaciji u našoj župi. U nadolazećoj korizmi podijelit ćemo djeci misijske kasice i skupljati milodare za djecu na Haitiju.

Opširnije …

Župni oglasi 2. nedjelja kroz godinu

U subotu, 16. 1. 2016. održan je susret za izvidnike na kojem je bilo govora o ovogodišnjim planovima. Na ovom susretu osnovana je nova misijska živa zajednica koja se zove “Tap-tap”. Povezana je sa sestrama misionarka s Haitija. Njihova sestra Ana bila je u kolovozu u našoj župi. Ova misijska zajednica isticat će se u molitvi za misionare i prikupljanju pomoći za njih.

Opširnije …

Župni oglasi 2. nedjelja po Božiću

Blagoslov soli i vode te potom svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje ili Sveta tri kralja,  6. 1. 2016. na svim misama, kada će se podijeliti  blagoslovne sličice za obitelji. Kako se kod kuće blagoslivlja obitelj i svoj dom, pogledajte na prvoj stranici ovog Glasnika. Svi oni koji žele da im svećenik  dođe u obitelj radi blagoslova i zajedničke molitve, trebaju se prijaviti u  Župni ured. Tko želi da mu svećenik dođe u obitelj na blagoslov, molitvu i razgovor, treba se prijaviti u Župni ured.

Opširnije …

Župni oglasi 4. nedjelja Došašća

Svečani i zajednički blagoslov obitelji bit će na Bogojavljenje, 6. 1. 2016. na svim misama, kada će se podijeliti  blagoslovne sličice za obitelji te upute kako vjernici mogu i trebaju obaviti blagoslov svoje čeljadi i svojih obitavališta. Svi oni koji žele da im svećenik posebno dođe i blagoslovi obitelj i stan (kuću), posebno oni koji su uselili u nove stanove, neka se prijave u Župni ured pa će ih svećenik, prema dogovoru, rado pohoditi.

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. nedjelja Došašća

Božićna ispovijed bolesnih i starijih osoba bit će u petak, 18. 12. 2015. od 9 h do 12 h. Svećenik će pohoditi samo one osobe koje se prijave. Stoga molimo rodbinu da svoju kućnu čeljad prijave na vrijeme u naš župni ured kako bi ih svećenik pohodio i okrijepio svetim sakramentima. Bolesne i starije osobe mogu jesti i piti i lijekove uzimati kako im je potrebno. Nisu obvezni obdržavati euharistijski post.

Opširnije …

Župni oglasi 34. N/G. - KRIST KRALJ

Danas, na posljednju nedjelju u crkvenoj godini (ili liturgijskoj godini) slavimo svetkovinu Isusa Krista, Kralja svega stvorenja. Sljedeća nedjelja je prva nedjelja došašća, a s njom počinje nova liturgijska godina “C”. Kao i svake godine evo nas i ove godine s misama zornicama s kojima idemo ususret Božiću. Zornice počinju u ponedjeljak, 30. 11. 2015. na blagdan sv. Andrije apostola. Mise zornice bit će svaki radni dan u 6 h. Slavili smo sv. misu i održali susrete za roditelje naših prvopričesnika

Opširnije …

Župni oglasi 32. i 33. nedjelja kroz godinu

Svakog utorka u akademskoj godini, pa tako i ovoga, 10. 11. 2015., i onog sljedećeg, 17. 11. 2015., pozivamo studente na krunicu u 17,30 h, a potom na svetu misu na kojoj bude prigodna homilija za studente i mlade.Pozivamo roditelje naših ovogodišnjih kandidata za prvu sv. pričest da dođu na svetu misu u četvrtak, 12. 11. 2015. u 18 h te poslije mise na polusatni roditeljski susret. Ova misa i susret za roditelje spada u obveznu bližu pripravu roditelja  za prvu pričest i ispovijed njihove djece.

Opširnije …

Župni oglasi 30. i 31. nedjelja kroz godinu

U sklopu Tropletovih dana kulture, HKZ TROPLET i naša župa organiziraju misu i predavanje za studente i mlade, 29. 10. 2015. u našoj župnoj crkvi sv. Tome apostola. Misu u 18 h, a potom predavanje na temu: Ima li razloga nadati se imat će don Damir Stojić. Crkveni brak žele sklopiti Stanko Ćosić, sin Željka i Snježane r. Karačić iz Rodoča i Lana Mikulić, kći Slavka i Hermine r. Gubeljić iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Petra i Pavla, 31. 10. 2015.

Opširnije …

Župni oglasi 28. i 29. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 7. 10. 2015. na misi u 10 h predstavili smo 43 naših ovogodišnjih kandidata za prvu pričest, a na misi u 18 h predstavili smo 26 naših kandidata za sakrament svete krizme. Ovim misnim  predstavljanjem otpočela je njihova bliža priprava za primanje sakramenata koji se u našoj župi zove Godina apostolata, a to znači da se prvopričesnici trebaju uključiti u župni pokret koji se zove DUGA, a krizmanici u pokret mladih koji se zove BIOS. Oni znaju što im je činiti.

Opširnije …