Župni oglasi 5. i 6. vazmena nedjelja

Crkveni brak žele sklopiti Nikola Glibo, sin Luke i Lele r. Rudan, iz naše župe i Marija Marić, kći Josipa i Vesne r. Čović, iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u Katedrali, 18. 6. 2021. Tečaj priprave za sakramentalni brak bit će u Katedrali od 7. do 9. 5. 2021., a u župi sv. Petra i Pavla od 10. do 14. 5. 2021. Prijave se primaju u dotičnim župnim uredima i na njihove brojeve telefona. U nedjelju, 18. 4. 2021. novo zaređeni kotorski biskup Ivan Štironja podijelio je sakrament krizme  34.  naših krizmanika.  Biskup im je naglasio da su im ti darovi veliki plus u životu te da s darovima treba raditi.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. vazmena nedjelja

U prošlu nedjelju, 11. 4. 2021. proslavili smo u našoj župi prvu svetu Pričest. 36 Prvopričesnika primilo je Isusa u svoju dušu. U sklopu Trodnevnice, u subotu, 10. 4. bila je ispovijed za Prvopričesnike i njihove roditelje. Preporučujemo župljanima i ljudima dobre volje  Trogodišnju personalnu moralnu obvezu kao način pomoći u izgradnji naše župne  crkve sv. Tome apostola. To se može učiniti mjesečnim davanjem po 20 KM u našem župnom uredu ili trajnim nalogom preko banke na naš župni račun:

Opširnije …

Župni oglasi Uskrs

Prva sveta Pričest u našoj župi bit će na Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa, 11. 4. 2021., na Misi u 10:00. Trodnevnica za Prvopričesnike i njihove roditelje je prema sljedećem rasporedu: Četvrtak, 8. 4. 2021.- 17:30 h Klanjanje pred Presvetim s molitvama naših prvopričesnika;- 18:00 h Sv. Misa s homilijom o sakramentu Krštenja; - Poslije mise proba za prvopričesnike i podjela prvopričesničkih odijela. Petak, 9. 4. 2021. - 17:30 h - Prvopričesnici predmole krunicu i mole za svoje roditelje; - 18:00 h: sv. Misa s homilijom o sakramentu Ispovijedi; - Poslije mise proba za prvopričesnike.

Opširnije …

Župni oglasi 5. korizmena nedjelja i Cvjetnica

Prva sveta Pričest u našoj župi bit će na Bijelu nedjelju, Nedjelju Božanskoga Milosrđa, 11. 4. 2021., na Misi u 10:00. Za ovaj veliki događaj pripremit ćemo se Trodnevnicom na koju trebaju doći Prvopričesnici i njihovi roditelji (obitelji i krsni kumovi). Naravno, pozivamo i sve naše župljane. Četvrtak, 8. 4. 2021. - 17:30 h Klanjanje pred Presvetim s molitvama naših prvopričesnika; - 18:00 h Sv. Misa s homilijom o sakramentu Krštenja; - Poslije mise proba za prvopričesnike i podjela prvopričesničkih odijela. Petak, 9. 4. 2021.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. korizmena nedjelja

TIJEK IZGRADNJE CRKVE Postavljeni su mali prozori na našu crkvu. Moramo pričekati s postavljanjem kupolskih prozora kojih ima 24 radi postojeće skele koja služi za montažu staklenog pokrova kupole. Napominjem da je u tijeku izrada kupolskih vitraja i drugih stakala. Naručen je kupolski križ od inoksa i trebao bi biti montiran za mjesec dana. U subotu, 6. 3. 2021. krstio se Petar Boban, sin Vedrana i Vanje r. Bošnjak. Rodio se 7. 12. 2020. i drugo je dijete u obitelji. Kum mu je Gabrijel Martinović, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. korizmena nedjelja

Prošli tjedan započeli smo postavljati prozore na crkvi. Izrađuju se stakla i vitraji u Sarajevu i Zagrebu. Hvala svima koji svojim novčanim prilozima prate izgradnju naše crkve. Ponovno u župi započinjemo tečaj gitare. Vježbe će biti srijedom i subotom u 15:00 i subotom. Primaju se samo ona djeca koja kane ozbiljno i redovito vježbati. - U subotu 13. 2. 2021. krstila se Nika Musa, kći Ivana i Antonije r. Ljubić. Rodila se 7. 12. 2020. u Mostaru. Kuma joj je Jelena Soldo, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 13. 2. 2021. krstila se Rita Šarac, kći Stanka i Anđele r. Leko. Kuma joj je Ines Marić, a krstitelj don Tomislav Rajič, đakon.

Opširnije …

Župni oglasi 5. i 6. nedjelje kroz godinu

U utorak, 9. 2. 2021. sv. Misu za studente u 18 h predvodi i propovijeda fra   Zvonko   Benković. Poslije Mise održat će predavanje na temu: Što je mladima sveto ? Pozivamo studente i druge mlade da dođu i nam Misu i na predavanje. Neka nam bude dopušteno nekim župljanima pojasniti na koji način materijalno pomaže svoja župa. Prilozi za crkvu idu isključivo za izgradnju crkava i njeno uzdržavanje. Prilozi za redovinu idu za uzdržavanje

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja kroz godinu

Predlažemo našim župljanima da se uteknu pod moćnu zaštitu sv. Josipa. Budući da je papa Franjo na svetkovinu Bezgrješnog Začeća BDM, 8. 12. 2019., proglasio Godinu sv. Josipa u cijeloj Crkvi, mi kao župa započinjemo pobožnost sv. Josipu srijedom, sa željom da se pobožnost sv. Josipu proširi i učvrsti među našim župljanima. Ovom pobožnošću želimo posebno sve naše obitelji staviti pod moćni zagovor sv. Josipa. Pozivamo naše obitelji na odaziv.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja kroz godinu

Za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana poduzeća koja su angažirana na izgradnji crkve, mirovala su. Ovaj tjedan, ako vrijeme dopusti, započela bi montaža aluminijskih nosača koji će nositi staklo na kupoli. Bravarski radovi su službeno završeni. Prije Božića naručili smo prozore za crkvu i vrata za galeriju. Izgradnja crkve (KM): Zdravko Đolo 100, Kata Kajtazi 20, Zvonimir Šego 50, Ivan Damjanović 50, Ilir Domgjonaj 50, Janja Mandić 100, Obitelj Tomić 50, Stefani Ćuriić 20,

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja po Božiću

Kao i dosadašnjih godina imat ćemo blagoslov soli i vode te svečani liturgijski blagoslov obitelji, na svetkovinu Bogojavljenja, u srijedu, 6. 1. 2021. na Misama u 8:00, 10:00 i 18:00. Vjernici koji su bili na svečanom liturgijskom blagoslovu mogu u zgodno vrijeme kad su sva čeljad kod kuće, uz obiteljsku molitvu (Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu) poškropiti svoje domove. Ako netko od vjernika želi pozvati svećenika u pastoralni pohod svojoj obitelji, neka uzmu Prijavnicu za blagoslov,

Opširnije …