Župni oglasi 22. nedjelja kroz godinu

Naši mladi tamburaši koje podučava gosp. Davor Bukvić, zajedno s našim dječjim zborom, gostovat će u župi Rotimlja,  u nedjelju, 22. 6. 2014. gdje će pjevati i svirati na pučkoj Misi u 11 h. Misno slavlje predvodit će naš župnik don Krešo. U našoj župi održavamo ljetni kamp za djecu koji se zove DUGA-PRUGA. Sljedeći je tjedan, od 23. do 28. 6. 2014., predviđen je za djecu

Opširnije …

Župni oglasi Duhovi

Danas, na svetkovinu Duha Svetoga - Nedjelju Pedesetnice, 8. 6. 2014., na Misi u 10 h,  pred mostarskom katedralom, biskup Ratko Perić sa svojim sukrizmateljima, podijelit će sakrament potvrde mladićima i djevojkama iz svih sedam mostarskih župa. Bit će oko šeststotina krizmanica i krizmanika. Iz naše župe ove godine imamo 54 krizmanika. Preporučam ih u vaše molitve.

Opširnije …

Župni oglasi 6. vazmena nedjelja

Za poplavljene ljude na području Sarajevske i Banjalučke biskupije naša župa je prikupila 1800 KM te poslala podosta karitativne pomoći ugroženima preko našeg Biskupijskog caritasa u Mostaru. Ovo je dokaz da naša vjera svoju snagu pokazuje u djelima ljubavi.
Od danas primamo samo novac za nastradale kojeg ćemo slati preko našeg Biskupijskog caritasa.
Svima se iskreno zahvaljujemo. Bog će nam uzvratiti vječnim dobrima.

Opširnije …

Župni oglasi 4. Vazmena nedjelja

U utorak, 13. 5. je deveti po redu utorak koji liturgijski obilježavamo u čast sv. Ante.  Prije Mise moli se krunica sv. Anti, potom Misa s homilijom o Križu Kristovu. Štovatelji sv. Ante mogu obaviti svoje zavjete pred našim kipom sv. Ante Padovanskoga u župnoj crkvi.
Deseti utorak sv. Ante pada na 20. 5. 2014., a tada će se propovijedati o Duhu Svetom.
Na prvi utorak u ovom mjesecu, 6. 5. 2014., poslije večernje Mise u 18 h

Opširnije …

Župni oglasi 2. Vazmena nedjelja

U našoj župi svake zadnje nedjelje u mjesecu, tako i u mjesecu travnju,  slavimo obiteljsku Misu za sve naše obitelji u 10 h. Na Misi aktivno sudjeluju i članovi obiteljskog pokreta za novu evangelizaciju koji se zove Kućna Crkva. Poslije Mise članovi ovog pokreta zadrže se na zajedničkom druženju gdje se poštogod i prezalogaji od onoga što donesu članovi. Župnik don Krešo uvijek časti pićem. Pozivamo i ostale mlade i mlađe bračne

Opširnije …

Župni oglasi Cvjetnica

U utorak, 15. 4. je peti po redu utorak koji liturgijski obilježavamo u čast sv. Ante.  Prije Mise moli se krunica sv. Anti, potom Misa s homilijom. Poslije Mise štovatelji sv. Ante mogu obaviti svoje zavjete pred našim kipom.
KLANJANJE PRED PRESVETIM
U Velikom tjednu i tjednu poslije Uskrsa nemamo euharistijsko klanjanje. Umjesto klanjanja moli se krunica.

Opširnije …

Župni oglasi 4. korizmena nedjelja

U sklopu okvirne teme za studente “Muško i žensko stvori ih” ovaj prvi utorak u mjesecu travnju, 1. 4. 2014. u 18,30 h, imamo predavanje: Krepost čistoće krijepi ljubav. I ovog, kao i svakog utorka slavimo sv. Misu za studente u 18 h na kojoj čitaju i pjevaju naši studenti, a poslije Mise slijedi najavljeno predavanje.

Opširnije …

Župni oglasi 2. korizmena nedjelja

TRODNEVNICA  U ČAST SV. JOSIPA
Danas, u nedjelju, 16. 3. 2014. započinjemo Trodnevnicu u čast. sv. Josipa, zaručnika BDM. Svake večeri bit će molitve sv. Josipu i propovijed.
13. UTORAKA U ČAST SV. ANTE
U utorak, 18. 3. 2014. započinjemo pobožnost 13. utoraka u čast. sv. Ante.

Opširnije …

Župni oglasi 8. nedjelja kroz godinu

Na prvi utorak u mjesecu, 4. 3. 2014. bit će, poslije studentske mise u 18 h, predavanje na temu Zašto pucaju veze? Mladima će se približiti važnost moralne odgovornosti i predbračne čistoće koji su uvjet za sretan brak i zdravu obitelj. S tim u vezi, mladima će se također pojasniti, (da se poigramo riječima) “zašto su neke veze bez veze?” Pozivamo studente i mlade da dođu.

Opširnije …

Župni oglasi 6. nedjelja kroz godinu

Nedjelja, 16. 2.  2014. 6. N./GODINU Mise su u: 8 h, 10 h i 18 h Ponedjeljak, 17.  2. 18 h - Milena Tomić za ††roditelje NIKOLU i VIDU Ilić  Utorak,  18. 2.  18 h - Marina Perić za ††oca MIRKA i brata IVANA  Srijeda, 19. 2. 18 h - Obitelj Zdravka Rozića za svoje pokojne  Četvrtak, 20. 2.

Opširnije …