Župni oglasi 21. i 22. nedjelja kroz godinu

U tijeku su precizna mjerenja metalne konstrukcije kupole radi postavljanja stakala i zavarivanje pet prstenova koji ujedinjuju 24 čelična luka koji čine kupolu. Traži se rješenje vitraja na dijelu kupole. U nedjelju, 16. 8. 2020. kršten je Lovro Kvesić, sin Davora i Ivane r. Musa. Rodio se u Mostaru, 29. 6. 2020. i drugo je dijete u obitelji. Kum mu je Tomislav Rozić, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. U nedjelju, 16. 8. 2020. preminula je Delfa Peko r. Rozić, supruga †Luke. Rodila se u Blatnici, 23. 5. 1933. Pokopana je u Ljutom Docu, na groblju Jedinice, 17. 8. 2020. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Opširnije …

Župni oglasi 19. i 20. nedjelja kroz godinu

Crkvene brakove žele sklopiti: - Ivan Galić, sin Marinka i Mire r. Brekalo, iz naše župe i Danijela Zovko, kći Željka i Radice r. Krešić, iz župe sv. Marka evanđelista - Cim. Vjenčanje je predviđeno u crkvi Dobroga Pastira, 16. 8. 2020. - Marko Bogdan, sin Tihomira i Marine r. Stojkić, iz naše župe i Marijana Mišković, kći Stipe i Ljepe r. Mičeta. Vjenčanje je predviđeno u župi Svih svetih u Livnu, 24. 8. 2020. - Matej Ćorić, sin Drage i Olgice r. Rozić, iz župe sv. Petra i Pavla i Marija Knezović, kći Drage i Radmile r. Sopta, iz naše župe. Vjenčanje je predviđeno u župi sv. Petra i Pavla, 30. 8. 2020.

Opširnije …

Župni oglasi 17. i 18. nedjelja kroz godinu

Naši redoviti misari mogli su primijetiti da se na svakoj Misi molimo za naše dobročinitelje. Nisu to samo neki daleki dobročinitelji, nego i oni naši župljani koji se redovito mole i novčano podupiru izgradnju crkve. Tu prije svih spadaju naša djeca koja na nedjeljnim Misama daju svoj “dar na oltar”. Istina je da imamo financijskih poteškoća oko izgradnji crkve. Tu poteškoću najprije su povećali migranti koji dolaze iz islamskih zemalja a koji su dobrano “oglođali” talijanske biskupije.

Opširnije …

Župni oglasi 15. i 16. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 5. 7. 2020. svečanom svetom Misom u 10:00 proslavili smo Patrona župe, sv. Tomu apostola. Misu je predvodio don Željko Majić, generalni vikar i pod Misom krizmao je 41  naši kandidata za krizmu. Don Željko je propovijedao o vrlinama sv. Tome koji je  tražio istinu i tražeći postao svjedok vjere.  Pozvao je krizmanike da ne budu slabići i da hrabro, poput sv. Tome, idu za Isusom Kristom jedinim spasiteljem čovjeka. - U subotu, 4. 7. 2020. krštena je Anakatja Pocrnja, kći Dubravka i Viktorije r. Kraljević.  Rodila se 12. 1. 2020. u Mostaru i šesto je dijete u obitelji. Kuma joj je Maja Milićević, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik.

Opširnije …

Župni oglasi 13. i 14. nedjelja kroz godinu

Ispovijed za krizmanike i njihove roditelje bit će u subotu, 4. 7. 2020. u 17h. Poslije toga krunica i Misa na kojoj trebaju biti  krizmanici i njihovi roditelji. U nedjelju, 5. 7. 2020. na Misi u 10h bit će svečana proslava patrona župe, sv. Tome apostola i podjela sakramenta sv. potvrde. Sakrament će podijeliti don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije. Na Misi će pjevati bivši krizmanici naše župe. Pozivamo sve župljane da se mole za naše krizmanike da rastu u mudrosti i milosti Božjoj pred Bogom i pred ljudima te kako bi svoji životom svjedočili  krizmaničku vjeru.

Opširnije …

Župni oglasi 11. i 12. nedjelja kroz godinu

Podjela sakramenta potvrde u našoj župi bit će u nedjelju, 5. 7. 2020. u 10:00,  na svetkovinu našeg nebeskog zaštitnika sv. Tome apostola. Proslavu Patrona župe pomaknut ćemo s petka, 3. 7. 2020. na nedjelju, 5. 7. 2020. te ćemo tako zajedno proslaviti nebeskog zaštitnika župe i podijeliti krizmaničkim kandidatima sakrament sv. potvrde. Vjeronauk za krizmaničke kandidate je ponedjeljkom, srijedom i petkom u 16:00.

Opširnije …

Župni oglasi DUHOVI

Da bi omogućili što većem broju vjernika da sudjeluju na nedjeljnim svetim misama, svete Mise ćemo, za lijepa vremena,  slavit ispred crkve. Dnevne svete mise već od utorka, 26. 5. 2020. slavimo u župnoj crkvi. Ima dovoljno mjesta. U ponedjeljak, 1. 6. 2020. katedralna župa u Mostaru slavi svoga Patrona: Blažena Djevica Marija Majka Crkve. Svečana sveta misa koju će predvoditi biskup Ratko Perić bit će u 18:00.

Opširnije …

Župni oglasi 6. i 7. uskrsna nedjelja

Svi vjernici mogu preko telefona naručiti svete mise, bilo za svoje pokojne koje su vezane uz određeni termin, bilo mise na nakanu. Župni ured radi kao i u vrijeme prije coronevisrusa. Svaku večer prije svete mise ima prilika za ispovijed. Tako i nedjeljom prije svetih misa. Uz poštivanje socijalne distance. Termii za svete mise za pokojne mogu se naručiti i telefonski. Sve primljene mise na određene termine slave se bez obzira da li rodbina dođe ili ne dođe.  Ponovno samo započeli radove ne crkvi, na zvoniku. Radnici su u ova dva tjedna napravili jednu etažu lifta i jednu etažu stepenica. U subotu, 16. 5. 2020. izlivene su stepenice uz lift s osme da devetu etažu lifta. Sad se nalazimo na visini od 24 m.

Opširnije …

Župni oglasi 4. i 5. vazmena nedjelja

- Sve do početka srpnja, do nedjelje 5. 7. 2020. mise radnim danom bit će u 18:00, a onda će početi ljetni raspored misa, tj. dnevne mise bit će jutrom u 7:00. - Nedjeljne svete mise su kao i do sada u: 8:00, 10:00 i 18:00. Ako vrijeme bude dopuštalo, mise radnim danom i nedjeljom  slavit ćemo pod trijemom ispred župne crkve, sve dotle dok se ne riješi pitanje ove pandemije s virusom Covid-19. Samo je potrebno držati predviđeni razmak između osoba, posebno onda kada se ide na svetu pričest. Imamo dosta prostora ispred crkve i imamo dobro pojačalo. Dobro došli na svetu misu. Pričest pod misom dijeli se na ruku, pa molimo one koji se pričešćuju da o tome povedu računa.

Opširnije …

Župni oglasi 2. i 3. vazmena nedjelja

Ako je podnošljivo vrijeme, svete mise radnim danom u 18:00 i nedjeljom u 8:00 i 10:00 slavim pod trijemom ispred crkve tako da može doći više vjernika te da se mogu propisno distancirati jedni od drugih. Prošle nedjelje na ranoj misi bilo je preko trideset osoba, a na desetci je bilo oko četrdeset. Svi su bili propisno udaljeni jedni od drugih te nismo prekršili zakon o javnom okupljanju jer pred crkvom ima dosta prostora. I ovim putem pozivam vjernike koji dođu na misu da paze na propisnu udaljenost kako bi čuvali jedni druge od eventualne Covidom-19.

Opširnije …