DODATNI ŽUPNI OGLASI, 24. 3. 2020.

Poštujući odredbe Federalnoga stožera civilne zaštite i Kriznoga stožera HNŽ-a dajem na znanje župljanima župe sv. Tome apostola nekoliko informacija: v Od danas uključivo, utorak 24. 3. 2020., zbog policijskog sata koji počinje u 18 h, večernje dnevne Svete Mise bit će u 17 h. Crkva je otvorena svaki dan, od 11 h do 12h, te od 16 h do 17,30 h za osobno klanjanje i molitvu. I u drugo vrijeme po potrebi pojedinih vjernika. Dobro se prije najaviti župniku don Kreši na telefon

Opširnije …

Župni oglasi 4. i 5. korizmena nedjelja

Kateheze odgođene radi pandemije corona virusa. Susret za roditelje naših prvopričesnika koji su se trebali održati u ponedjeljak, 16. 3. 2020., i naših krizmanika 18. 3. 2020.,  odgođeni su radi pandemije corona virusa. U nedjelju 15. 3. 2020. preminuo je (nesretnim slučajem) Zoran Škutor. Rodio se u Gorancima, 24. 5. 1965. Pokopan je na groblju sv. Ante u Cimu, 17. 3. 2020. Počivao u miru Božjem. Izgradnja crkve (KM): Ivan Milas 100, N.N. 10, Josip Ljubić 30,

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. korizmena nedjelja

Sljedeća nedjelja, 15. 3. 2020. je Nedjelja solidarnosti Crkve u BiH. Milostinje svih svetih misa idu za siromašne župe u cijeloj BiH. Ove godine Susret hrvatske katoličke mladeži bit će u Zagrebu od 9. i 10. svibnja. Pripremne kateheze za ovaj susret održavaju se utorkom u 19,30.  Mladi koji žele hodočastiti na ovaj Susret trebaju dolaziti na pripremne  kaateheze.Susret za roditelje naših prvopričesnika održat će se u ponedjeljak, 16. 3. 2020. u 18:30. Molimo roditelje da

Opširnije …

Župni oglasi 7. nedjelja kroz godinu i 1. korizmena

U nedjelju, 26. 1. 2020. krštena je Tamara Baković, kći Vlatka i Ivone r. Nuić. Rodila se 12. 12. 2019. u Mostaru i treće je dijete u obitelji. Kuma joj je Marijana Goluža, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. U subotu, 22. 2. 2020. kršten je Ante Glibić, sin Damira i Jelene r. Zelčić. Rodio se u Mostaru, 27. 11. 2019. Kum mu je Toni Marić, a krstitelj don Krešo Puljić.  U nedjelju, 23. 2.  2020. krštene su bliznakinje Petra i Marija Ravić, kćeri Marka i Ane r. Vukoja. Rodile su se u Splitu, 5. 12. 2019. Kume su im Gabrijela Dodik Kožul i Ivana Grizelj Ćorluka. A ksrtitelj don Krešo Puljić, župnik.

Opširnije …

Župni oglasi 5. i 6. nedjelja kroz godinu

Idući ususret spomendanu sv. Valentina - Valentinovo – Dana zaljubljenih – naša župa sv. Tome Apostola i HKZ TROPLET priređuju predavanje za mlade i studente, na  temu PUT LJBAVI. Predavanje će u utorak, 11. 2. 20120. 18,30 sati održati lanjski mladomisnik don Domagoj Markić, koji je prošle godine u našoj župi sv. Tome  imao svoju đakonsku praksu, a koji sada vrši službu duhovnog pomoćnika u župi Neum. Prije predavanja u 18 sati don Domagoj će slaviti sv. misu za mlade i

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja kroz godinu

Na blagdan Svijećnice, u nedjelju, 2. 2. 2020. svete mise su kao i nedjeljom, u: 8h, 10h i 18h. Pod svim misama bit će blagoslov svijeća koje možete nabaviti pri ulazu u našu crkvu. Na ovaj blagdan obilježavamo Nedjelju Božje riječi i Dan posvećenog života. Molit ćemo za duhovna zvanja. Jedanaesti susret hrvatske katoličke mladeži održava se 9. i 10. svibnja ove godine u Zagrebu, pod geslom: „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja kroz godinu

Jučer, u subotu, 11. 1. 2020. izliven je vijenac na kružnom otvoru kupole koji će na 24 stupa (te isto toliko prozora) nositi nosivu strukturu za metalno-staklenu kupolu koja će biti teška oko 80 tona. Tjedan dana prije toga izlili smo parapet iznad velikih stupova koji stoje pred glavnim ulazom crkve. Hvala Bogu na daru lijepa vremena da možemo raditi u ovo doba godine te iskrena hvala svim našim župnim dobročiniteljima koji svojim molitvama i novčanim prilozima sudjeluju u izgradnji naše župne Crkve sv. Tome apostola.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja po Božiću

Svečani liturgijski blagoslov obitelji bit će na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak, 6. 1. 2020., na svim misama.  Na prvoj stranici Glasnika objavljujemo obred blAgoslova kojim vjernici mogu blagosloviti svoje obitelji i svoja obitavališta. Oni vjernici koji žele da ih svećenik osobno posjeti i da im blagoslovi obitelj, trebaju ispuniti “Prijavnicu za blagoslov”. Svećenik će sa svakom pojedinom obitelji dogovoriti vrijeme pohoda kako bi sva obitelj bila na okupu. Kao i prethodnih godina, na svetkovinu Bogojavljenja iskazat ćemo poklon Isusu u Jaslicama te ćemo ga darivati zajedno sa sveta Tri Kralja.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja Došašća

Svečani liturgijski blagoslov obitelji bit će na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak, 6. 1. 2020., na svim misama. Tada ćemo najprije blagosloviti sol, vodu i obiteljske naljepnice, pa onda sve prisutne obitelji. U sljedećem broju Glasnika objavit ćemo obred kako vjernici sami trebaju blagosloviti svoja obitavališta i svoje obitelji. Oni vjernici koji ipak žele da ih svećenik osobno posjeti i da im blagoslovi obitelj trebaju uzeti i ispuniti “Prijavnicu za blagoslov obitelji” koja se može dobiti u našem Župnom uredu. Svećenik će svaku pojedinu obitelj kontaktirati telefonom i dogovoriti se za termin pohoda i blagoslova.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja Došašća

Na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja obilježili smo naš župni pokret  Duga (DUGA - Dioništvo u grupnom apostolatu). To je Pokret za novu evangelizaciju u našoj župi koji je sačinjen od sedam živih krugova (zajednica) naših vjeroučenika koji intenzivno sudjeluju u pastoralnom životu naše župe. Osim što ih zovemo Dugaši, od danas ćemo ih zvati i Kraljevići, jer se njihove grupe nazivaju po odlikama (karakteristikama)

Opširnije …