Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

Ove godine Molitveni susret za žrtve Vukovara predvodi naša župna zajednica. Sveta misa za žrtve Vukovara slavit će se u našoj župnoj crkvi, u ponedjeljak, 18. 11. 2019., u 18 h. Nakon sv. mise s upaljenim svijećama idemo u procesiji prema Vukovarskoj ulici, gdje ćemo ispred križa u 17 h predvoditi molitvu za sve pale žrtve. Istovremeno sjetit ćemo se i svih onih koji su dali svoje živote za slobodu našeg hrvatskog naroda u BiH, za našu Herceg-Bosnu. Pozivamo naš dječji zbor Blizanac da dođu na misu u petak, 22. 11. 2019. u 18 h da zajedno proslavimo zaštitnicu glazbe i glazbenika.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

U četvrtak, 31. 10. 2019. slavili smo svetu misu s roditeljima naših ovogodišnjih kandidata za svetu krizmu. Nakon mise bio je susret s roditeljima na temu Obiteljska i župna priprava za sakrament svete potvrde. Uz potrebu redovite obiteljske molitve župnik je naglasio da roditelje trebaju pratiti duhovnu pripremu svoga djeteta za sakrament potvrde. A gđa Marijana Goluža je kratko predstavila potrebu cjelovita odgoja njihove djece kroz Teen STAR program kroz koji želimo provesti njihovu djecu. U taj program bit će uključeni i oni kao roditelji.

Opširnije …

Župni oglasi 29. i 30. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 13. 10. 2019. krstio se Filip Markotić, sin Antonia i Helene r. Goluža.  Rodio se u Mostaru, 30. 7. 2019. i prvo je dijete u obitelji. Kum mu je Dario Đolo, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 19. 10. 2019. krstio se Leon Musa, sin Ivana i Antonije r. Ljubić. Rodio se u Mostaru, 13. 8. 2019. kum mu je Marijo Musa, a krstitelj don Krešo Puljić.

Opširnije …

Župni oglasi 27. i 28. nedjelja kroz godinu

Sutra, u ponedjeljak, 7. 10. 2019. proslavit ćemo somu obljetnicu naše župe koja je ustanovljena 7. 10. 2011. Poslije svečane večernje mise družit ćemo se uz piće i iće. Hvala župljanima koji svojim prinosima uzveličaju ovu našu proslavu. Na ovu obljetnicu pripremali smo se trodnevnicom. Posebno je lijepo primijetiti da se priličan broj krizmanika i vjeroučenika jučer odazvao na sakrament svete ispovijedi.

Opširnije …

Župni oglasi 25. i 26. nedjelja kroz godinu

U našoj župi, osim redovitog vjeronauka, postoje i Živi župni krugovi (zajednice, grupe) koji djeci daju mogućnost življeg i intenzivnijeg sudjelovanja u župi, a samim time i u osobnom duhovnom rastu. Ove Žive župne krugove uspostavili smo na osnovu naše župne zastave koja na sebi ima križ koji je sastavljen od sedam “olimpijskih” krugova koje zajedno tvore dinamičan križ. Ti krugovi, nerazdvojno povezani, predstavljaju sedam karakteristika Kraljevstva Kristova: istina, život, svetost, milost, pravda, ljubav i mir.

Opširnije …

Župni oglasi 23. i 24. nedjelja kroz godinu

U nedjelju, 25. 8. 2019. krštena je Monika Burić, kći Maria i Marije r. Ostojić. Rodila se 18. 3. 2019. u Speyer-u u Njemačkoj i prvo je dijete u obitelji. Kuma joj je Kristina Pandža r. Cvitković, a krstitelj don Krešo Puljić, župnik. - U subotu, 31. 8. 2019. kršten je Ivan Marić, sin Daria i Ane r. Marojević-Glibo. Rodio se u Mostaru, 2. 7. 2019. i treće je dijete u obitelji. Kum mu je Nikola Golemac, a krstitelj don Domagoj Markić, mladomisnik.

Opširnije …

Župni oglasi 21. i 22. nedjelja kroz godinu

Kao i na svaku posljednju nedjelju u mjesecu, tako i na ovu nedjelju u kolovozu, obilježavamo Obiteljsku nedjelju i slavimo sv. misu za naše obitelji u 10:00. Molimo sve naše obitelji da ovim nedjeljama zajedno slave svetu misu i da zajedno u obiteljima mole kako bi učvrstili svoje duhovno zajedništvo. Isto tako da se druže kod zajedničkog obiteljskog stola te da dovoljne vremena posvete jedni drugima. Od ponedjeljka, 2. 9. 2019., uključivo, svete mise radnim danom bit će u 18 h. Termini nedjeljnih misa ne mijenjaju se.

Opširnije …

Župni oglasi 19. i 20. nedjelja kroz godinu

Od posljednjeg izvještaja prije dva tjedna izgrađen je zid uz zvonik koji sa sjeverne strane razdvaja zvonik od kora. Što se tiče zvonika, njegov središnji dio izliven je do visine 18 m, a stepenice koje ga okružuju do visine 15 m. Početkom kolovoza počela se čistiti sva oplata i svi potpornji ispred župnog ureda koji nose natkrovlje ispred župnog ureda i župnog bara. U foajeu ispred amfiteatra i u Galeriji uz Amfiteatar postavili smo na sve prozore kamene klupice s nutarnje strane.

Opširnije …

Župni oglasi 17. i 18. nedjelja kroz godinu

Molimo vjernike da na sveta misna slavlja dolaze primjereno obučeni. Crkva je sveto mjesto pa u nju trebamo dolaziti dostojanstveno. Jednako tako nije pristojno dolaziti u Župni ured po neku uslugu, a biti obučen u šorc ili neku odjeću koja je prilagođena samo za plažu. Nažalost, i po gradu se vide i muške i ženske osobe, i mlađe i starije, neprimjereno obučene, da ne kažemo razgolićene. Kao da je samo njima vruće? Pristojni ljudi znaju se i s vrućinom nositi. Većina nas dobro znade da odmor nije u besposlici i u izležavanju.

Opširnije …

Župni oglasi 15. i 16. nedjelja kroz godinu

Mlada misa našeg don Domagoja bit će u župi Polog, u nedjelju 21. 7. 2019. u 10 h. Na ovu misu pozvao je sve župljane, a na mladomisnički ručak, koji će biti isti dan na Sretnicama u 13 h, pozvani su oni koji su htjeli uzeti pozivnicu u našem župnom uredu. Crkveni brak žele sklopiti: - Marin Stefan Vidović, sin Maria i Ive r. Marinčić iz naše župe i Ana Soldo, kći Maria i Verice r. Martinović iz župe sv. Petra i Pavla iz Mostara. Vjenčanje je predviđeno u crkvi sv. Petra i Pavla, 20. 7. 2019.

Opširnije …