Župni oglasi 13. i 14. nedjelja kroz godinu

Danas, u nedjelju, 30. 6. 2019. u 10h slavimo sv. misu za obitelj, za našu djecu i animatore koji sudjeluju u Ljetnom oratoriju DUGA-PRUGA. Na ovoj svetoj misi blagoslovit ćemo obitelji, djecu i animatore te će tako otpočeti drugi tjedan DUGE-PRUGE, za djecu od 1. do 4. razreda. Hvala Bogu da smo uspješno završili prvi tjedan Ljetnog oratorija s djecom od 5. do 8. razreda. U njemu je sudjelovalo oko sedamdesetero djece i tridesetak animatora. U srijedu, 3. 7. 2019. je naša župna svetkovina, patron naše župe, sv. Toma apostol.

Opširnije …

Župni oglasi 11. i 12. nedjelja kroz godinu

Patrona naše župe, sv. Tomu apostola, proslavit ćemo u srijedu, 3. 7. 2019. Svečanu sv. misu u 18 h predslavit će don Vinko Puljić, koji kao svećenik službuje u Siegen-u, Njemačka. Osim ove svečane večernje mise, imat ćemo i jutarnju misu u 7 h. Za ovo naše župno slavlje pripremit ćemo se trodnevnicom koja će početi u nedjelju, 30. 6. 2019. Za vrijeme trodnevnice bit će prilika za sv. ispovijed,  na koju pozivamo posebno naše vjeroučenike.

Opširnije …

Župni oglasi za 7. vazmenu nedjelju i Duhove

Danas, u nedjelju, 2. 6. 2019. na misi u 10 h bit će podjela sakramenta sv. krizme. Krizmu će našim krizmanicima podijeliti don Željko Majić, generalni vikar.

Opširnije …

Župni oglasi za 5. i 6. vazmenu nedjelju

Proslava sakramenta krizme u našoj župi je u nedjelju, 2. 6. 2019. u 10 h. Sakrament sv. krizme podijelit će generalni vikar don Željko Majić.

Opširnije …

Župni oglasi za 3. i 4. vazmenu nedjelju

U nedjelju, 12. 5. 2019. hodočasti se Mariji Kraljici Mira u Hrasno, trebinjska biskupija. Svečano misno slavlje u 11 h predvodi don Ivo Šutalo, biskupski vikar Trebinjsko-mrkanske biskupije. U 13 h je previđeno pučko veselje s nastupima župnih zborova i grupa.

Opširnije …

Župni oglasi Uskrs i 2. Vazmena nedjelja

Svim župljanima, napose dragoj djeci i bolesnicima, želimo sretan Uskrs. Neka vam Uskrsli umnoži vjeru, učvrsti ufanje i usavrši ljubav. Uskrsli živi s nama, u nama i za nas. Otvorimo mu svoja srca i obitelji da nas uskrisi i oživi za svoju ljubav i za konačno uskrsnuće. Od srca: don Domagoj i don Krešo.

Opširnije …

Župni oglasi za 5. korizmenu nedjelju i Veliki tjedan

U utorak, 16. 4. 2019. nakon večernje svete mise, u sklopu Godine mladih koja se održava u našoj župi i povodom desete obljetnice djelovanja HKZ TROPLET (i pod njihovim pokroviteljstvom), biskup Ratko Perić održat će predavanje za mlade, studente i sve prisutne na temu: Ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom. 

Opširnije …

Župni oglasi za 3. i 4. korizmenu nedjelju

U četvrtak, 28. 3. 2019. pozivamo na sv. misu u 18 sati i na predavanje poslije mise za roditelje naših prvopričesnika, na temu: Ususret prvoj sv. pričesti. Molio roditelje i djecu da dođu na sv. misu, a roditelji i na predavanje. Na ovom susretu roditeljima će se priopćiti i najvažnije informacije u svezi pripreme i proslave prve ispovijedi i prve sv. pričesti njihove djece. Napominjemo da je prva pričest u našoj župi, na nedjelju Božanskoga.

Opširnije …

Župni oglasi za 1. i 2. korizmenu nedjelju

KORIZMENO POKORNIČKO HODOČAŠĆE U HRASNO
Pokorničko korizmeno hodočašće u Hrasno za vrijeme korizmenih nedjelja organizira upravitelj svetišta “Kraljice Mira” u Hrasnu, don antun Pavlović. Mostarske bi župe išle zajedno na drugu korizmenu nedjelju, 17. 3. 2019. U ime mostarskih župa organizator je don Ivan Perić, župnik župa Cima i Ilića. Prijave za našu župu primamo danas u našem Župnom uredu. Putna karta je 10 KM.

Opširnije …

Župni oglasi 7. i 8. nedjelja kroz godinu


U sklopu Godine mladih u našoj župi, a s namjerom da naše animatore što bolje pripremimo za naš “Ljetni oratorij” koji se znakovito i popularno zove DUGA-PRUGA, u ovoj Pastoralnoj godini otpočeli smo “Školu za animatore”. Imamo edukativne susrete drugom i četvrtom srijedom u mjesecu. Tako , u srijedu 27. 2. 2019. u 20h, održat će se šesti susret.

Opširnije …