Župni oglasi za 1. i 2. korizmenu nedjelju

KORIZMENO POKORNIČKO HODOČAŠĆE U HRASNO
Pokorničko korizmeno hodočašće u Hrasno za vrijeme korizmenih nedjelja organizira upravitelj svetišta “Kraljice Mira” u Hrasnu, don antun Pavlović. Mostarske bi župe išle zajedno na drugu korizmenu nedjelju, 17. 3. 2019. U ime mostarskih župa organizator je don Ivan Perić, župnik župa Cima i Ilića. Prijave za našu župu primamo danas u našem Župnom uredu. Putna karta je 10 KM.

Opširnije …

Župni oglasi 7. i 8. nedjelja kroz godinu


U sklopu Godine mladih u našoj župi, a s namjerom da naše animatore što bolje pripremimo za naš “Ljetni oratorij” koji se znakovito i popularno zove DUGA-PRUGA, u ovoj Pastoralnoj godini otpočeli smo “Školu za animatore”. Imamo edukativne susrete drugom i četvrtom srijedom u mjesecu. Tako , u srijedu 27. 2. 2019. u 20h, održat će se šesti susret.

Opširnije …

Župni oglasi 5. i 6. nedjelja kroz godinu

U utorak, 12. 2. 2019. misu u 17 h, propovijed i predavanje na temu Mladi i Božji darovi, imat će dr. Dubravko Turalija, profesor na KBF u Sarajevu i voditelj Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije. Vlč. Dubravko studirao je biblijske znanosti u Rimu, Jeruzalemu, Ateni i Washingtonu.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja kroz godinu

Svake zadnje nedjelje u mjesecu, pa tako i ove, 27. 1. 2019. obilježavamo Obiteljsku nedjelju i slavimo svetu misu za obitelji naše župe u 10 h. Obitelj je temeljna zajednica Crkve i društva. Obitelj je put Crkve. Čuvajmo obiteljsko zajedništvo! U subotu, 2. 2. 2019. je blagdan Svijećnice - Prikazanja Gospodinova. Svete mise bit će kao nedjeljom. Na svim misama bit će blagoslov svijeća. Ovu pastoralnu godinu 2018/2019, proglasili smo Godinom mladih u našoj župi. Osim

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja kroz godinu

U tijeku je Godina mladih u našoj župi. I sljedeću utorak 15. 1. 2019. molit ćemo krunicu zajedno sa studentima. Nakon krunice i sv. mise održat će se predavanje na temu: Mogu li početi iznova?  Predavač je don Domagoj Markić, đakon. Pozivamo studente i mlade da dođu.

Opširnije …

Župni oglasi 1. ned. po Božiću

Svečani liturgijski blagoslov obitelji, kao i dosadašnjih godina, bit će u nedjelju, na svetkovinu Bogojavljenja, 6. 1. 2019. na svim misama. Na svim misama bit će blagoslov soli i vode i obiteljskih naljepnica. Oni vjernici koji hoće da ih pohodi svećenik ili đakon, trebaju ispuniti Prijavnicu za blagoslov obitelji koja se može uzeti na stolu za tisak.  Svećenički i đakonski blagoslov po obiteljima počeo je 27. 12. 2018. U obitelji dolazimo prema dogovoru. Svaku obitelj telefonski obavijestimo u koji čas dolazi svećenik ili đakon.

Opširnije …

Župni oglasi 3. i 4. nedjelja došašća

Do Božića primamo Paket ljubavi, bilo u novcu, bilo u živežnim i higijenskim potrepštinama. Oni koji daju u novcu, daju prosječno oko 20-30 KM. U ime naših potrebnika svima zahvaljujemo jer će i oni moći sebi napraviti obilatiju božićnu trpezu.

Opširnije …

Župni oglasi 1. i 2. nedjelja došašća

Kroz sve radne dane u došašću imat ćemo mise zornice u 6 h. Pjevat će naša djeca i mladi. Na svakoj zornici bit će kratka propovijed. Na misama ćemo kupiti milostinju koja će ići za izgradnju naše župne crkve. To je prilika da ispravno usmjerimo plodove našeg odricanja

Opširnije …

Župni oglasi 33. i 34. nedjelja kroz godinu

U srijedu, 21. 11. 2018. u  20:00 h održat će se prvi susret “Škole za animatore” za koju se treba prijaviti Upisnicom koja se može podići u našem Župnom uredu. U ovu formaciju animatora primamo mlade od devetog razreda pa nadalje. Ova “Škola za animatore” spada u obavezni dio priprave za sakrament potvrde za sve  naše krizmaničke kandidate kojima je na blagdan Kraljice Krunice otpočela Godina apostolata, tj. bliža i intenzivnija priprava za sakrament potvrde.

Opširnije …

Župni oglasi 31. i 32. nedjelja kroz godinu

Pozivamo sve mlade, koji su spremni darovati malo svoga vremena i talenta Gospodinu, da se pridruže našemu zboru mladih “Amen”. Liturgijsko pjevanje je važan dio života  naše župe, učinimo da ono bude odraz naše vjere. Pridružite nam se u pjevanju i sviranju!

Opširnije …